Місячник " Шкільна бібліотека за здоровий образ життя"

Сьогодні як ніколи потрібні нові підходи й шляхи до усвідомлення учнівською молоддю необхідності зміцнення здоров’я, розвитку культури здоров’я. Це і є однією з актуальних проблем нашого суспільства у ХХІ столітті. Швидкі темпи зростання захворюваності , травматизм, тютюнопаління, вживання алкогольних напоїв, токсичних і наркотичних речовин, ранній початок статевого життя, недостатній рівень сформованості навичок безпеки життєдіяльності тощо, потребують посилення роботи в навчальних закладах з формування в учнів навичок здорового способу життя.

Наша бібліотека також взяла активну участь у Всеукраїнському місячнику «Шкільна бібліотека – за здоровий спосіб життя». Будемо сподіватись, що заходи, проведені протягом жовтня, сприятимуть об’єднанню зусиль у справі зміцнення здоров’я, профілактиці хвороб, забезпеченню гармонійного розвитку кожного школяра.
Було проведено:
Круглий стіл «Рухова активність – здоровий спосіб життя» у 6-х класах;
Конкурс плакатів і малюнків, «Я обираю здоров’я» серед учнів 1-4 класів.
Підготовка циклу тематичних виставок, присвячених профілактиці наркоманії, токсикоманії, алкоголізму, тютюнопалінню, зокрема: «Шкідливі звички: міраж і дійсність», «Спортивні перемоги - перемоги здоров'я»,

Оформлення тематичних полиць: «Здоровий спосіб життя – хворобам нема вороття».
Інформаційний марафон «Формула здоров ʾя» у 7 класі проходив під девізом «Ти мозок та легені для свого життя пожалій». Метою заходу було інформувати молодь про несприятливий вплив тютюну на здоров'я, знизити тютюнову залежність, пропагувати здоровий засіб життя та надати конкретні рекомендації щодо запобігання шкідливих звичок. Учнів ознайомили з історією виникнення табаку, про ставлення до табакокуріння у Середньовіччі. Було проведено анкетування серед учнів про їхнє ставлення до цієї проблеми, цікаві конкурси. Сподіваємось на те, що наші заходи допоможуть учням зробити правильний вибір щодо здорового способу життя.

 

 

 

 

 

 

 


1
 
odeszno

viddilosv
 
1